KARTALLILAR YENİ NORMAL SÜRECİNDE ‘ARABALI SİNEMA GÜNLERİ’ İLE MORAL BULUYOR

14.06.2020

Kartal Belediyesi, Korona virüsü salgınında “yeni normal” sürecinin başlamasıyla birlikte, vatandaşları kültür-sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı etkinlikler kapsamında, Kartallı vatandaşlar ‘Arabalı Sinema’ nostaljisi yaşıyor.

12 Haziran’da başlayan ve 14 Haziran’a kadar devam edecek olan ‘Arabalı Sinema Günleri’ kapsamında araçları ile Eski Kartal Stad Meydanı’na gelen vatandaşlar, kurulan dev ekrandan Türk Sineması’nın sevilen filmlerinin tadını açık havada çıkartıyor. Arabalı sinema nostaljisinin ilk gününde, eski stad alanını dolduran sinemaseverler, ‘Bayi Toplantısı’ filmini, 13 Haziran Cumartesi günü ise “Yol Arkadaşım 2” filmini arabada izleme keyfini yaşadı. Film gösterimine gelen vatandaşlar için Kartal Belediyesi, patlamış mısır ve gazoz ikramında bulundu. Öte yandan gösterimin ikinci gününde rengârenk vosvosların alanı doldurması ile de nostaljinin yanı sıra büyük bir görsel şölen yaşandı.

“Kartallı Komşularımızı Çok Özlemiştik”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, uzun süredir Koronavirüsü salgınından dolayı kültürel etkinlik yapamadıklarını, yeni normal sürecinin başlamasıyla kültür-sanat etkinliklerinin artarak devam edeceğini kaydederek,“Koronavirüs ile mücadele kapsamında komşularımızın sağlığını gözeterek kültür sanat etkinliklerimizi durdurmuştuk, online ortamda etkinliklerimiz devam ediyordu; ancak uzun zaman sonra ilk kez açık havada etkinliklerimizde bir arada oluyoruz. Tabii ki sosyal mesafe kuralları çerçevesinde oluyor bütün etkinliklerimiz. Virüs etkisini tamamen yitirene kadar belirlenen kurallara uymaya devam edeceğiz hep birlikte. Bu noktada komşularımın da ciddiyetle kendi önlemlerini alacağına inanıyorum. Hem açık hava tiyatro etkinliklerimiz, hem de arabada sinema günleriyle Kartallı komşularımızı kültürel etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Araçla girişlerin saat 19.00’da olacağı Arabalı Sinema Günleri kapsamında 14 Haziran Pazar günü, saat 21.00’da “Yaşamak Güzel Şey” adlı filmin gösterimi yapılacak.