KARTAL’DA KARANTİNADAN ÇIKAN MİNİKLER, AÇIK HAVA TİYATROSUYLA NEŞE BULUYOR

11.06.2020

Kartal Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir kendileri için belirlenen günler dışında sokağa çıkmaları yasak olan; fakat normalleşme süreciyle beraber büyüklerinin gözetiminde sokağa çıkmalarına yeniden izin verilen minikler için, açık havada çocuk tiyatroları sahneliyor. Salgından dolayı uzun süredir evlerinde kalan Kartallı minikler, Kartal Belediyesi’nin organize ettiği çocuk tiyatrolarını izleyerek doyasıya eğleniyor.

Kartal Belediyesi, uzun zaman sonra büyüklerinin gözetiminde sokağa çıkabilen minikleri unutmadı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla başlatılan eğlenceli etkinlikler kapsamında ilçenin parklarında yaklaşık bir ay boyunca çocuk tiyatroları sahnelenecek.

Renkli görsel sunumlarla gerçekleşen etkinlikler kapsamında, geçen yıl Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in açılışını gerçekleştirerek Kartallılara kazandırdığı ve açıldığı günden bu yana vatandaşların gözde buluşma alanlarından biri haline gelen Komşuluk ve Dayanışma Meydanı ile Şehit Mustafa Piroğlu Parkı’nda, çocukların neşeli sesleri yankılandı. ‘Uzaylı Dostum Maya’ ve ‘Yıldız Elması’ adlı çocuk oyunları ile Kartallı minikler, uzun zaman sonra ilk kez, temiz hava eşliğinde beraberce sosyal mesafe kuralları gözetilerek eğlenceli vakit geçirdi.

“Çocuklarımızın Ruh ve Beden Sağlığını Çok Önemsiyoruz”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, pandemi sürecinde çocukların beden ve ruh sağlığının önemine dikkat çekerek, “Yürüme mesafesiyle sınırlı olmak ve mesafe kuralına riayet etmek koşuluyla dışarı çıkmalarına izin verildiği günlerden itibaren, çocuklarımız için açık havada çocuk tiyatroları düzenlemeye başladık. 18 yaş altı kardeşlerimizin, ebeveynleri refakatinde olmaları şartı ile kısıtlamalarının kaldırılmasıyla da etkinliklerimiz, Kartalımızın çeşitli noktalarında devam ediyor. Bu süreçten en çok etkilenen çocuklarımız oldu. Birbirlerinden ve belediyelerinin eğlenceli etkinliklerinden uzak kaldılar. Biz de normalleşme süreci ile birlikte belirlenen kurallara uymak kaydıyla kaybettikleri bu zamanı telafi etmek amacıyla, çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Çocuklarımızın beden sağlığı yanında, ruh sağlığı da bizler için çok önemli. İnanıyoruz ki, bu zor günleri hep beraber atlatacağız.” ifadelerini kullandı.