BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL, UĞUR MUMCU CEMEVİ'NDE MUHARREM İFTARINA KATILDI

04.09.2019

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, muharrem ayı dolayısıyla Uğur Mumcu Cemevi'ndeki iftara katıldı. CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi de Başkan Yüksel'e eşlik etti. Başkan Yüksel, cemevi dedesi Cihan Saltuk ile uzun süre sohbet etti.

İftarın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Gökhan Yüksel, "Muharrem ayının dördüncü gününde, Uğur Mumcu Cemevi'nde komşularımızla lokmalarımızı paylaştık. Tüm canların oruçlarının ve dualarının kabul olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Muharrem orucunun önemi

Hz. Ali’nin oğlu üçüncü İmam Hüseyin’in 680 yılında Emevi halifesi Muaviye oğlu Yezid’in askerleri tarafından Kerbela’da şehit edilmesi nedeniyle, her hicri yılının muharrem ayında, Hz. Hüseyin'in yası için oruç tutulur.  31 Ağustos'ta başlayan muharrem orucunun 10. gününde ise Aşure Günü olur.