KARTAL BELEDİYESİ’NDEN İDARECİLERE ÇEVRE BİLİNCİ VE SIFIR ATIK EĞİTİMİ

19.04.2019

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kartal Kaymakamlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği “Sıfır Atık” konferansında yerini aldı.

Kartal’da bulunan İstek Vakfı Uluğbey Ortaokulu’nda düzenlenen konferansa Kartal Belediyesi’ni temsilen konuşmacı olarak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars katıldı. Kartal Kaymakamı Abdullah Demir’in eşi Aytaç Elif Demir’in ve Kartal’da bulunan tüm okullardan idarecilerin yer aldığı konferansta Kartal Belediyesi’nin sıfır atık alanındaki faaliyetleri anlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öngördüğü “Sıfır Atık Yönetimi” konusunda bilgi verilmesini hedefleyen konferansta konuşmacı olarak yer alan Dr. Dilek Kars: “Sınıflardan çöp kovaları kaldırılmalı, öğrencilerin birbirinden ayrılmış atık kutularını kullanmaları teşvik edilmelidir. Atıklar kaynağında ayrılmalıdır. Özellikle çok sayıda ağır metal içeren pillerin, okullarda toplanması gerekiyor. Doğayı korumak, bütün insanların görevidir. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için, sıfır atık konusuna önem vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda ise, Kartal Kaymakamlığı Sıfır Atık Koordinatörü Mesut Yiğit, Kartal Kaymakamlığı İdare ve Denetim Şefi Hüseyin Baykan ve İlçe Sıfır Atık Koordinatörü Arif Aydın, okul idarecilerine iletişim bilgilerini vererek “Sıfır Atık” konusunda alabilecekleri yardımlarla ilgili bilgilendirmede bulundular.