(İmar, Ruhsat, Plan Proje) Vatandaşların işlemlerini kolaylaştıracak yeni prosedür değişiklikleri

21.02.2018

ESKİ PROSEDÜR

YENİ PROSEDÜR

İmar Durum Belgesi Alınması

İmar Durum Belgesi Başvurusu

İnşaat İstikamet Röleve Ve Kot Kesit Belgesi Alınması

Mimari Proje Onayının Alınması

Ruhsat Başvurusu

Su - Kanal Altyazı İzin Belgesi Ve Ödemeye Dair Makbuz

Ruhsat Düzenlemesi

Kazı Hafriyat İzin Alınması

İşin Bitiminde Belediye Denetimi ve Raporun Teslimi

Yapı Kullanma İzin Başvurusu

Yapı Kullanma İzin Başvurusu

İtfaiye Denetiminin Yapılması

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Başvurusu

Faaliyet İzni (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Başvurusu) Alınması

İçişleri Bakanlığı’nın inşaat izinleri kapsamında sürecin hızlandırılması açısından eski prosedürlerin azaltılması talebiyle; Belediyemiz tarafından Yapı Ruhsatı Süreçleri kapsamında 10 adet prosedür değerlendirilerek birleştirilmesi kapsamında yapılan çalışma neticesinde başvuru sayısı tablodaki şekliyle 4’e indirilmiştir.

İmar Durum Belgesi Alınması, İnşaat İstikamet Röleve ve Kot Kesit Belgesi Alınması, Mimari Proje Onayının Alınması, Su-Kanal Altyazı İzin Belgesi ve Ödemeye Dair Makbuz, Ruhsat Düzenlenmesi, Kazı Hafriyat İzni Alınması, İşin Bitiminde Belediye Denetimi ve Raporun Teslimi,Yapı Kullanma İzin Belgesi, İtfaiye Denetiminin Yapılması, Faaliyet İzni (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı) Alınması şeklindeki başvurular Yapı Ruhsatı, İmar Durumu Başvurusu, Yapı Kullanma İzin Başvurusu ve İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Başvurusu şeklinde alınacaktır.

Tüm kamuoyuna duyurulur.

Son 50 Duyuru